Hutchison – френската технология, традиция и дизайн

  • Hutchison – френската технология, традиция и дизайн
0 Коментари

Hutchison – френската технология, традиция и дизайн

Създадена преди 160 годни, през 1853 година, компанията Hutchinson, първоначално започва да произвежда материал, от който се произвеждат велосипедни гуми. През 1890 година, започва и собствено производство на велосипедни гуми. През 1909 година, компанията печели първото си състезание Léon Georget. Постепенно което най-големите имена в света на колоезденето започват да използват гумите на Hutchison, които им носят победи на състезания като Tour de France.


Hutchinson произвежда висококачествени гуми за всички велосипедни дисциплини - планински, състезателни, шосейни, за електрически велосипеди, триатлон, градски.


Крайъгълен камък в историята на компанията е създаването и на патентования защитен слой от кевларна материя. Кевларът е тъкан, изплетена от супер здрави арамидни нишки. Използвани за подсилване на детайли, арамидните тъкани са използвани като високо ефикасни при изработка на супер здрави и твърди детайли. Hutchinson за пръв път използват кевлар в шосейната си гума, която произвеждат през 1988 година. Освен с кевларния защитен слой, Hutchinson са известни с това, че са първите, който представят безкамерни MTB гуми и шосейни гуми през 2006 г. година. Именно благодарение на техните гуми, много рекорди в Tour de France и летните олимпийски игри бяха подобрени в последните десетилетия.


Hutchinson е единствената компания за гуми за велосипеди, която все още произвежда своите продукти във Франция, базирайки продуктите си на многогодишната си история, изпитана технология и ноу-хау. Всички етапи - от разработка до производство, от проектирането до окончателното завършване, се извършват във фабрика на компанията в Chalette-sur-Loing, на около 130 км южно от Париж. Всеки компонент е щателно подбиран и постоянно подлежи на тестове и оценки, за да се гарантира неговата максимална ефективност, но и типично за Франция, естетиката също е от значение.


За първа година Hutchinson ще се представят със свой, женски отбор, който ще поеме предизвикателството на l'Etape du Tour de France на 9 юли 2023 г. Емблематичният отбор от 12 дами. Женският отбор Hutchinson и Femme & Cycliste състезават срещу повече от 15 000 колоездачи, за да изминат 152 километра с над 4100 метра надморска височина. Идеята на Hutchinson е да насърчи участието на жените в колоезденето. Този проект е част от кампанията #HerOwnStory, стартирана от Hutchinson за насърчаване на жените да се обединят и да претендират за мястото, което заслужават в спорта.


Световната серия на UCI Mountain Bike World за 2023 г., провела се в края на март тази година, за пръв път включи ендуро заедно с други основни дисциплини на планинското колоездене. Hutchinson имат своя почтен представител там – французойката е Isabeau Courdurier, която спечели състезанието с enduro гумите от гамата Racing Lab на Hutchinson – гуми, които напълно покриват специфичните изисквания като несравнимо сцепление, издръжливост и скорост на ендуро карането.


Вижте и се запознайте по-подробно с различните компоненти произведени от Hutchinson и предлагани от Вело-М.

Тагове: Hutchinson, велосипедни гуми, кевларна материя, безкамерни MTB гуми, шосейни гуми

Добави коментар

Понастоящем продуктът е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага след като продуктът е наличен.

Email