История на електрическия велосипед

  • История на електрическия велосипед
0 Коментари

История на електрическия велосипед

Макар иновативни и все още набиращи популярност, прототипът на електрическият велосипед е документиран още в края на 19 век едновременно в САЩ и Франция. Дори и в архаична форма от съвременните електрически велосипеди, през 1895 година в САЩ Огдън Болдън Младши е един от първите патентовали откритието за велосипед, задвижван от мотор монтиран на задното колело и батерия поставена в рамката.

През годините доста дизайнери и техници чертали прототипи на електрически велосипед, но много от тях не достигнали до етапа производство. Така през средата на 20‘ти век Европа става един от първите континенти, където масовото производство на ранните електрически велосипеди стартира – сътрудничеството между Philips и Simplex за създаването на електрическия велосипед Philips Simplex през 1932 г. 

Половин век по-късно Японските гиганти Panasonic и Sanyo също навлизат на пазара на електрическите велосипеди, задвижвайки постепенно колелото на прогреса в технологиите.

Така през 1989 година на бял свят идва най-важната и отличаваща съвременния електрически велосипед от останалите му предшественици иновация, т. нар. „Pedelec“, или педал-асист. При тази иновация мощността на двигателя се задейства като помощ при всяко регистрирано действие на педала на велосипеда. С това класическият на пръв поглед велосипед придобива ново ниво на изживяване за потребителя, придавайки допълнителна мощ при всяко завъртане на педалите, като технологията е широко застъпена в основата на съвременните електрически велосипеди.

Ако краткото ни пътешествие в историята е вдъхновило и Вас, оборудвайте се с предлаганите от Вело-М подходящи вело екипировка и вело аксесоари за старт на Вашето приключение.


Тагове: електрически велосипеди, части за електрически велосипеди, резервни части за велосипеди

Добави коментар

Понастоящем продуктът е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага след като продуктът е наличен.

Email