Какво представляват електрическите велосипеди?

  • Какво представляват електрическите велосипеди?
0 Коментари

Какво представляват електрическите велосипеди?

Сходни на класическите си събратя, електрическите велосипеди имат идентичен на тях външен вид, но с отличителна структура, състояща се от двигател, батерия и контролер, подсигуряващи допълнителна мощност и помощ при въртенето на педалите.  

Независимо на какъв терен се намирате – равен или планински, благодарение на оборудването си, електрическият велосипед с неговите ключови елементи двигател, батерия и контролер, го правят изключително ефективен помощник в ежедневието и почивката сред природа. 

Двигателят най-често е монтиран на предно или задно колело, както и централно. Последното дава на мотора по-добра стабилност и баланс, позволявайки плавно и равномерно предаване на генерираната сила. 

Батерията определя ефективността на Вашия велосипед и дистанцията, която можете да изминете с едно зареждане. Литиево-йонните батерии са най-оптималните и широко разпространени сред електрическите велосипеди. По правило те са най-добрата комбинация между тегло и капацитет. 

Контролерът, или „мозъкът“ на електрическия велосипед, свързва останалите електрически елементи, менажирайки цялостното представяне на велосипеда. С негова помощ може да конторлирате двигателя и скоростта на Вашия велосипед, като паралелно с това той се грижи за безопасността и предпазва останалите електрически компоненти.

Вело-М предлага богат набор от резервни части за Вашия електрически велосипед

Защо да изберем електрически велосипед?

По-голяма дистанция с по-малко усилия и време.

Технологията на електрическите велосипеди Ви позволява да изминете повече разстояние за по-кратко време с помощта на по-малко усилия. Една от основните причини да стават все по-популярни в градски условия, е стремежът на хората да заменят класическото превозно средство с негова екологична алтернатива, без това да нарушава времето им за придвижване.

По-малко напрежение върху мускулите и сърцето.

В периодите на по-тежко натоварване от терен или дистанция, двигателят идва на помощ с неговата допълнителна асистенция за по-гладко, плавно и щадящо натоварване на тялото, като едновременно получавате аеробна тренировка от карането. 

По-евтино от кола или градски транспорт.

Електрическият велосипед е по-екологичният и по-ефективен метод за придвижване за кратки до средни дистанции в сравнение с личен автомобил, такси или градски транспорт. В редица случаи е дори по-бързо средство за придвижване от точка до точка, без да попадате в задръствания, да търсите място за паркиране и да плащате за него. 

Ниско ниво на шум и приятели на природата. 

Електрическите велосипеди са тих начин за придвижване, позволяващо Ви да се отпуснете и насладите на средата около Вас. В допълнение техните нива на замърсяване са далеч по-ниски от което и да било превозно средство с двигател.

Гамата от електрически велосипеди на марката Econic може да бъде разгледана в електронния магазин на Вело-М.

Тагове: електрически велосипеди, части за електрически велосипеди, резервни части за велосипеди

Добави коментар

Понастоящем продуктът е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага след като продуктът е наличен.

Email