Планинските гуми на Goodyear – всичко, което трябва да знаете

  • Планинските гуми на Goodyear – всичко, което трябва да знаете
0 Коментари

Планинските гуми на Goodyear – всичко, което трябва да знаете

В предишен блог разгледахме велосипедните гуми, които световноизвестният бранд Goodyear предлага – шосейни, планински, подходящи за всички терени и транзит. В настоящата публикация ще обърнем по-подробно внимание на планинските велосипедни гуми на Goodyear - гуми за офроуд, проектирани да предложат гъвкавост и издръжливост, да се справят уверено на различни терени и при различни условия.


Както се подразбира от името, Peak е най-бързата планинска гума на Goodyear. Тя има кръгъл профил и плътно разположени шарки на протектора. Гумата Peak e създадена, за да минимизира съпротивлението при триене и същевременно да Ви предостави възможност за светкавично и сигурно спиране, благодарение на сцеплението, което релефът на протектора прави с терена, независимо дали той е мекa почва, кал, камъни, морени или корени.


Goodyear произвежда Peak в сравнително малка ширина 2.25 или 2.4, от най-твърдата си патентована каучукова смес - Dynamic:A/T и M Wall защита. Dynamic A/T материалът е специално създаден, за да балансира сцеплението, износването и ефективността. Peak e изработена от тъкан с по-фини нишки, а за корпусът ѝ 120 tpi е използвана по-малко гума – което прави Peak по-гъвкава и по-бърза при каране, с подобрено сцепление. M Wall е издръжлива моно тъкан, намираща се в страничната стена на гумата и използвана там, където срязването и протриването носят най-голям риск и сигурността на тази зона е от първостепенно значение. Peak се предлага с олекотен корпус Premium и Ultimate.


За гумата Peak няма непреодолим терен, тя е лидер и във високопланинските терени и на XC (крос-кънтри) терени. Peak превъзхожда другите гуми по всеки един показател – тегло, ефективност, издръжливост, сцепление. Патентованият дизайн на безкамерната (tubeless, TLR) гума означава, освен, че нямате нужда от вътрешна гума, че гумата има допълнителни свойства за задържане на въздух. Към профила на гумите е добавен слой от многопрофилен материал. Всъщност, безкамерни са и останалите планински гуми на Goodyear, които ще разгледаме по-долу.

Newton MTF e планинската гума, която се чувства се най-добре като предна гума. Справя се чудесно на трудни терени, изискващи високи нива на контрол (мокри корени, камъни и остри завои). Шарките на протектора са специално разработени да не задържат мръсотия, като същевременно поддържат високо представяне в широк диапазон от условия и подпомагат контрола върху спирачките, както и при завиване.


В зависимост от това дали ще използвате гумата за каране по планински пътеки, enduro или спускане, можете да изберете гума с 1х60 tpi, 2х120 tpi или 2х60 tpi. Newton MTF гумите са изработени от специален материал, за да се постигне максимално балансиране на сцеплението, износването и ефективността, като гумите за enduro и спускане са изработени от специфична смес с тройна плътност, предлагаща максимално сцепление и бавен отскок.


Протекцията на гумите отново е съобразена с тяхното предназначение – Armour за каране по планински пътеки предпазва от гумата от срязване и пробиване,  EN Wall за enduro - бутилов слой, разположен в слоя на корпуса на гумата, който осигурява защита срещу срязване и изтъркване, както и осигурява допълнителна опора на страничната стена, DH Wall – за спускане - бутилов слой, разположен в слоя на корпуса, осигуряващ най-високо ниво на защита на страничната стена.


Newton MTR (Mountain Rear) – най-добрият избор за задна гума. Чудесно се представят при ендуро каране или при спускане, еднакво добре се справят върху запрашени планински пътеки, както и при мокри глинести почви.


В зависимост от това дали ще използвате гумата за каране по планински пътеки, enduro или спускане, можете да изберете гума с 1х60 tpi, 2х120 tpi или 2х60 tpi. Newton MTR гумите са изработени от специален материал, за да се постигне максимално балансиране на сцеплението, износването и ефективността, като гумите за enduro и спускане са изработени от специфична смес с тройна плътност, предлагаща балансирано сцепление и износване на протектора.
Както и при Newton MTF гумите, протекцията отново е съобразена с тяхното предназначение – Armour за каране по планински пътеки предпазва от гумата от срязване и пробиване,  EN Wall за enduro - бутилов слой, разположен в слоя на корпуса на гумата, който осигурява защита срещу срязване и изтъркване, както и осигурява допълнителна опора на страничната стена, DH Wall – за спускане - бутилов слой, разположен в слоя на корпуса, осигуряващ най-високо ниво на защита на страничната стена.


Escape – гуми, предлагащи гъвкаво представяне извън пътя при всякакви условия. Широко разположен релеф на шарката на протекцията осигурява добро сцепление и сигурност на почти всички видове терени.  Материалът, от който са създадени Escape гумите е специално проектиран, за да балансира сцеплението, износването и ефективността. Можете да изберете между гуми с протекция 60 tpi или 120 tpi + M Wall - издръжлива моно тъкан, поставена в страничната стена на гумата, където срязването и протриването носят висок риск и са особено важни.


Посетете линка, за да се запознаете по-подробно с различните модели гуми на Goodyear, които предлагаме.


Тагове: Планински гуми за велосипеди, Goodyear, Peak, Escape, Newton MTF, Newton MTR

Добави коментар

Понастоящем продуктът е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага след като продуктът е наличен.

Email