Видове планински велосипеди

  • Видове планински велосипеди
0 Коментари

Видове планински велосипеди

По какво си приличат и се различават планинските велосипеди. Като фирма с богат опит и натрупани знания в тази област, решихме да направим едно кратко представяне на различните видове планински велосипеди и да ви запознаем с тях в тази статия.


Trail (Трейл) велосиледи – това са най-широкоизползваните планински велосипеди. Оптимизирани са за да отговорят на вкуса и нуждите на повечето колоездачи – по-къса рамка в комбинация с по-широко кормило осигурява по-голям контрол и комфорт  при по-изправена позиция на тялото. Подходящи както за изкачвания, така и за спускания. Повечето трейл велосипеди разполагат само с един венец, което намалява шансовете веригата да се откачи и елиминира нуждата от тежък, скъп и деликатен преден дерайльор. Разбира се, велосипедите с единствено предно верижно колело се нуждаят от масивна задна венец касета с широк диапазон на скорости.


Cross-country (Кроскънтри) XC велосипеди – основната им цел е бързо изкачване на терени. Подходящи аз по-дълги карания в пресечена местност. Най-важната характеристика на XC велосипедите е ниското тегло и ефективното и плавно превключване. Челният им ъгъл и междуосието са по-големи, а кормилото по-тясно, за да Ви осигури по-бързо маневриране. Често рамките им са алуминиеви, за да осигурят необходимата лекота, макар по-екстремните личности да предпочитат здравата карбонова рамка.


All-mountain/Enduro велосипеди – терминът “enduro/ендуро” е пренесен от света на мотосъстезанията и означава състезание, при което резултатите на участниците при спускане се измерват, а при изкачване не. Планинските велосипеди All-mountain/enduro са по-функционални при изкачване от специфичните велосипеди за спускане (даунхил), но са по-малко гъвкави от велосипедите XC или Trail. Като цяло те са предназначени за спускане. Имат повече ход в предното окачване и са по-мощни от XC или Trail велосипеди с по-широки гуми.
Downhill (Даунхил) DH велосипеди – специално проектирани за спускания по наклонени терени. Тежки велосипеди, неподходящи за изкачване. Гумите им са големи и много тромави.


Това са основните четири вида планински велосипеди, но трябва да отбележим, че има и още няколко – dirt jump (предназначени за скокове), електрически планински велосипеди (осигуряващи подкрепа в изкачването на терени), fat bike (характеризиращи се с огромни гуми).
Не пропускайте да разгледате секцията с планински велосипеди предлагани от Вело-М.


Как да избера подходящия за мен планински велосипед?Разглеждайки многообразието от планински велосипеди, вероятно се чувствате малко объркани. Има толкова компоненти, които трябва да вземете предвид, за да изберете най-подходящия за Вас велосипед. Пазарът предлага огромно разнообразие от продукти, вариращи качество и цена, размери, окачвания, предназначение, тип на рамка и още и още. Вероятно имате много въпроси, на които не можете да намерите отговора. Затова нашите специалисти са тук. Не се колебайте да ни потърсите, за да Ви консултираме и подпомогнем в избора на правилния велосипед.

Тагове: планински велосипеди, офроуд велосипеди, резервни части за велосипеди

Добави коментар

Понастоящем продуктът е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага след като продуктът е наличен.

Email